You Go bloggen

Det er vist ikke en hemmelighed, at Toscana producerer nogle af verdens helt store vine. Tænk bare på de store vine fra Montalcino: Brunello. Og som om det ikke er nok, så kender man også vinene fra ChiantiChianti Classico samt de seks andre vinregioner i Toscana

Rufina, der produceres i området nord for Firenze eller Chianti Colli Sinesi, der groft sagt produceres i området der strækker sig fra Montalcino og Montepulciano i øst, San Gimignano i vest og Siena i syd. Middelhavskysten leverer ligeledes nogle af den nyere vinverdens store vine fra Bolgheri.

Overalt i området produceres der olivenolie af høj kvalitet. Mange vil sikkert mene, at olien fra Toscana har en let, frisk og lidt græs-agtig smag. Denne olie er basis i stort set alt kulinarisk i området. Maden generelt er meget rustik og har i årtier gået sin sejrsgang verden over. Men … maden fra Toscana smager nu én gang bedst i Toscana. Det vil man sikkert være enig i, hvis man under en ferie giver sig selv den oplevelse at spise på en – næsten hvilken som helst – restaurant.

Eller hvad med at hente en stor bistecca – for eksempel en Bistecca alla Fiorentino; T-bone steaken fra Firenze – hos den lokale slagter

You Go ApS

Indehavere: Sofie & Flemming Andersen