September i Italien

 

Hvorfor Italien i september:

De fleste sommergæster er vendt hjem. Der er derfor langt færre mennesker i byerne og på vejene, for også italienernes egen sommerferie er slut. Samtidig er de allerhøjeste temperaturer i aftag – det begynder faktisk at minde om en god, skandinavisk sommer, hvor det er behageligt varmt – også om aftenen. Det er ikke af mindre betydning, at langt de fleste udlejere sætter prisen på hver enkelt bolig ned fra højsæson til mellemsæson, ligesom de fleste udlejere ændrer deres holdning til, at boligen kun udlejes fra lørdag til lørdag. Man vil derfor langt hen ad vejen kunne ankomme og rejse efter ønske.

Hvor i Italien:

Mange vil finde klimaet på landet og ved vandet meget behageligt. Det er derfor meget passende at bo på en af de mange agriturismi – for eksempel i Toscana. Her vil man i tilgift opleve det liv der udspiller sig, når druerne skal pilles ned og presses til vin. Det er bestemt også stadig en fin mulighed for at bo ved Middelhavet eller Adriaterhavet hvor vandets temperaturer er endog meget tiltalende. Eller hvorfor ikke opleve Sicilien eller Sardinien, hvor vinhøsten typisk er enten færdig eller kører på sidste fase og hvor de lokale frugter og grøntsager er ved at eksplodere af vitaminoverskud.

Hvordan kommer man derned:

Der er endnu godt gang i de fleste flyselskaber, der flyver dagligt eller i det mindste flere gange om ugen. Trafikken ned gennem Europa er også væsentlig anderledes en i juli og august, så der er ikke de store trafikale udfordringer i at køre i egen bil.

Hvad kan du opleve:

Det vil være oplagt at opleve det liv, der udspiller sig på vinmarkerne, på de smalle landeveje og i vinproduktionen. Det hele emmer af forventningens glæde og vinbønderne ser nu anstrengelserne af deres arbejde – og forhåbentlig vejrgudernes samarbejde. Der er aldrig et forkert tidspunkt at besøge en at Italiens mange fantastiske storbyer. Nogle vil dog måske synes, at Firenze i højsommeren er voldsomt, men kommer man bare hen i september og oktober, vil kviksølvet i termometrene som regel langsomt begynde at søge ned ad, og alene det faktum - samt selvfølgelig den mest massive mængde af gæster – giver oftest lidt mere luft og flere pladser ved restauranternes udendørsborde.

 

Solrig terrasse, Ca' San Sebastiano, Piemonte

Overdækket terrasse, Emilia Romagna

Lun aften ved Roccamare, Middelhavet, Toscana

Sandstrand v. Borgo degli Ulivi, Sardinien

 

Her er det godt at smage mad og vin:

Slagteren i Panzano

Bobbel-kældrene i Canelli

Chokolade og trøfler i Alba

Bunker af lækre restauranter og vinbarer i Verona

 

You Go ApS

Indehavere: Sofie & Flemming Andersen

CVR-nr 33247133