Alba – duften af trøffel og chokolade

Alba – den historiske by der i sit opland tæller Barolo og Barbaresco, byder på et væld af spændende muligheder og aktiviteter. Og så holder byen sig ikke for fin til også at sende en syrlig hilsen til ærkerivalerne i Asti.

I Asti afholdes der nemlig hvert år den såkaldte Palio – et hestevæddeløb mellem byens forskellige distrikter. Palio’en er oprindeligt kendt som et af årets store tilløbsstykker i Siena. Som en smæde-hilsen til Asti, har man i Alba gennem mange år afviklet et æselvæddeløb, der har til hensigt at gøre ”de fine” i Asti til grin.
 

Jordens diamanter: hvide trøfler

Også sorte trøfler finder vej til markedet

Små knolde - høje priser

Også den lokale Salami elsker trøfler

 Væddeløbet er den del af den årlige middelalderfestival, der afholdes i oktober. Ud over æselvæddeløbet er der masser af andre sjove og velsmagende aktiviteter. Det er i øvrigt ikke det ringeste tidspunkt at besøge Alba, idet det samtidig afholdes trøffelfestival. Det er man slet ikke i tvivl om straks man åbner bildørene, for den meget karakteristiske duft præger luften i byen.
 

Stort marked i Alba

Middelalderbyen Alba

Frugt og grønt har gode betingelser i Piemonte

Alba er ikke kun for voksne - børn trives her

 Til andre tider er det en helt anden duft, der fylder luften, nemlig duften af chokolade fra den verdensberømte Ferrero-fabrik, der blandt meget andet producerer Nutella, Kinder-æg og Mon Cheri. Fremstillingen af Nutella er historisk, idet konfektmageren fra Alba, Pietro Ferrero, efter anden verdenskrig havde svært at skaffe kakao og chokolade. Derfor eksperimenterede han med en blanding af sukker, olie, kakao og det, som Piemonte netop er så rig på: hasselnødder. Nutella var i første omgang en fast masse, men hurtigt, og efter ønske fra forældre, hvis børn blot spiste pålægget og smed brødet væk, opstod idéen til at producere en supercrema. I 1964 forlød det første smørbare pålæg under navnet Nutella, fabrikken i Alba.
 
En af de producenter, der leverer hasselnødder til Nutella, er agriturismo La Ca’ d’Olga. Gården – der også tæller fire lejligheder samt et antal bed & breakfast værelser, ligger mellem Bra og La Morra; seks kilometer fra centrum af Alba.
 

Agriturismo i Piemonte med pool

La Ca d'Olga v. Barolo

Agriturismo med lmoderne boliger

Agriturismo v. Barolo med jacuzzi

 
 
 

You Go ApS

Indehavere: Sofie & Flemming Andersen

CVR-nr 33247133