Canelli – 13 km underjordiske gange fyldt med bobler

I  Canelli – tæt på Nizza Monferrato i det centrale Piemonte, finder man byen, der huser en af verdens største kældre med mousserende vine. Området der er fødested for den berømte Asti Spumante, leverer bobler i alle kvaliteter til hele verden.

I centrum af Canelli finder man 13 km underjordiske katedraler hvori der lagres millioner af flasker af Spumante. Det er selvsagt de allerbedste af slagsen der gennemgår deres sekundære fermentering her. Visse vil hævde, at vinene her er af lige så høj kvalitet som vinen fra Champagne. I hvert fald er druer og produktionsmåde ens.
 
Det er en stor oplevelse - både for børn og voksne - at deltage i en rundvisning i kældrene hos Contratto i Canelli. Alene at se den hvilende produktion, der består af millioner af flasker, kan tage pusten fra enhver, der er vant til store vinsamlinger.
 
Efter en rundvisning inviteres man til en seriøs smagning i salgslokalerne, hvor der også bliver fortalt sjove historier, skrøner og historiske beretninger om produktionen.
 

Contratto, Canelli

Vinkælder hos Contratto, Canelli

Spumante i dekorativt og UV-sikret papir

Enhver god rundvisning slutter med en smagning

 
Man kan få syn for sagen – eller rettere smag for det, ved at besøge disse kældre. Det kunne man for eksempel gøre med udgangspunkt i det lækre Bed & Breakfast, man finder få kilometer herfra. Man vil ikke bare opleve en vingård med dejlige værelser og en lækker swimming pool. Her er også en fantastisk gourmet restaurant samt en helt fantastisk wellness-center, så der er mulighed for her at blive forkælet på alle tænkelige måder.
 
Alle produkter er dyrket efter økologisk og biodynamisk metode, så et ophold på vingården her ved Canelli er den totale renselse – og fornøjelse.

I Tre Poggi, Canelli

Wellness og eksklusivt pool

Pool i Canelli, Piemonte

Wellness med udsigt over Piemonte

Men der er i Piemonte masser af andre muligheder for at bo bekvemt. Også inden for kort afstand til Canelli. Se de udvalgte boliger fra villaer over lejligheder til bed & breakfast i det centrale Piemonte her under:

 

Villa Carlotta, 8- 9 pers.

Stor villa, 12 pers., Piemonte

Arkitekttegnet villa, Piemonte - villa /lejligheder

Cortese bed & breakfast, Barbaresco, Piemonte

You Go ApS

Indehavere: Sofie & Flemming Andersen

CVR-nr 33247133