Maj i Italien

 

Hvorfor Italien i maj:

Nu er det for alvor forår i Italien. Faktisk med højere temperaturer end vi normalt har på en god sommerdag i Skandinavien. Det mange kan og vil opleve på sommerferien er allerede nu tilgængeligt. Man kan besøge både større byer og opleve den eufori, der udspiller sig på restauranter, caféer og på åbne pladser. Man kan med fordel besøge for eksempel Rom og Firenze nu, hvor der trods alt er kortere køer til de store attraktioner. Man kan også sagtens køre på ture – for eksempel i Chianti, hvor de lokale restauranter i lige så høj grad som i byerne er rykket udendørs. I Panzano disker den berømte slagter op med sine proteinrige rettet i den nærliggende restaurant. Her kan man placere sig i solen, nyde en lækker frokost og et godt glas Chianti Classico. Er man i nærheden af Verona, kan man med fordel køre en tur ud i Valpolicella og smage de lette vine – eller de lidt mere rustikke Amarone.

Hvor i Italien:

For de, der synes at et besøg i for eksempel Firenze om sommeren er ulideligt, vil man nok tværtimod synes, at det netop nu er rigtig dejligt. Nu kan man være ude fra morgen til aften uden nødvendigvis at søge dækning for middagssolen. Ude på landet er de fleste agriturismi og øvrige ferieboliger åbne og der er hældt vand i poolen. Der er typisk ikke fyldt op i alle boliger, så værterne tager imod gæster med åbne arme og masser af tid til hygge og pleje. Selv om det typisk er dejligt vejr, vil de fleste nu nok skulle tage et vist tilløb alene for at udholde tanken og at hoppe i poolen. Men det kan lade sig gøre, og for vi skandinaviske vikinger er dette vel intet at frygte?

Poggio Cennina - Paolo Rossis hjemmebane med lækre ferieboliger

Romantisk feriebolig i Chianti. Oplev vinregionen og bo tæt på Siena

Lækker og moderne feriebolig v. Camaiore - tæt på Lucca og Middelhavet

Privat villa v. Lucca med saltvandspool. Klassisk og moderne på samme tid.

Hvordan kommer man derned:

Der er som regel ingen væsentlig trafik ned gennem Europa – altså ud over den trafik, man altid må regne med. Men det er også nu, alle flyruterne åbner. Det giver en mulighed for at lave kortere ophold på de tidspunkter, man kan passe ind i kalenderen. Og ofte er tre eller fire dage nok til at genvinde energi til resten af sæsonen inden sommerferien.

Hvad kan du opleve:

Endnu er der ikke helt tæt af mennesker i byerne. Dog vil man opleve, at italienerne, som man oftest støder på, bruger byerne meget – dag og aften. Man oplever dermed i virkeligheden en meget intens stemning af det ægte Italien. Der bliver for alvor lukket op til de store begivenheder. For eksempel løber det legendariske motorløb Mille Miglia – de tusind mil – af staben midt i maj. Det berømte motorløb med klassiske sportsvogne begynder i Brescia, der er kendt for sine fine mousserende vine; Franciacorta. Turen fortsætter gennem Verona, videre gennem Toscana til Rom og hele vejen tilbage. Løbet er et sandt tilløbsstykke – nærmest en folkefest, så har man mulighed for at se løbet undervejs på ruten, er euforien det hele værd.

Blomster i fuld flor i Veronas gader.

Liv og stemning på Piazza Bra, Verona

Bobler i stribevis i Franciacorta

Metodo tradizionale - bobler, når de er bedst

You Go ApS

Indehavere: Sofie & Flemming Andersen

CVR-nr 33247133