November i Italien

 

Hvorfor Italien i november:

November er og bliver november – det gælder også i Italien. Dog er der generelt ikke helt så vådt som i Skandinavien. Til gengæld er temperaturerne højere. Hvor stor forskel der er, afhænger meget af, om man er i området ved for eksempel Comosøen eller i Syditalien. Derfor kan man passende overveje, om man nu skal søge ind i retning af de større byer, hvor man kan gå i uger eller måneder og bare kigge på de fantastiske bygninger, de kringlede og snævre gader – eller for alvor gøre noget ud af alle de museer og arbejdende værksteder, som man måske forsømte i den hedeste sommerperiode. Og så skal man selvfølgelig sørge for også at tage for sig af retterne – både fast og flydende. Det er netop NU, sæsonen for de hvide trøfler er på sit højeste.

Hvor i Italien:

Der er i virkeligheden ikke ret mange af de italienske storbyer – eller bare større byer – der er uinteressante. Faktisk er der så meget at hente, at man aldrig bliver færdig med dem. Det er vel ikke for ingenting, man kalder Rom for Den evige Stad? Der er heller aldrig kedeligt i Firenze; renæssancens og kulturens højborg, hvor gammelt og nyt tager hinanden under armen og bevæger sig med sikre skridt ud i fremtiden.

Hvordan kommer man derned:

Det er nu ved at være den tid, hvor flere luftfartsselskaber skruer ned for frekvensen af afgange til og fra Italien. Der er dog stadig mange gode forbindelser. Især til de største byer som Rom og Milano. Og er man først her, er der stadig et solidt udbud af indenrigsflyvninger. Stadig kan man sagtens komme ned gennem kontinentet uden i de fleste tilfælde at skulle være bekymret for snedriver og frost.

Hvad kan du opleve:

Det er som nævnt nu, at de hvide trøfler normal er bedst og flest. Det vil derfor være meget passende at gå efter en gastronomisk oplevelse i ex. Piemonte. Ellers er det nok storbyerne der trækker i de fleste – hvad enten man er til kulturelle eller gastronomiske oplevelser. Eller hvad skulle der være galt med en kombination af disse. Milano har altid et væld af gæster, der både kigger på byens storhed og mode, men også Rom virker på mange som det helt rigtige valg for at opleve. Midt mellem Milano og Rom blomstrer Firenze altid. Her vil man aldrig blive skuffet – ikke engang i november.

Trastevere, Rom

Torre Argentina, Rom - kattenes paradis

Rom - de tusind fontæners by

Pantheon, Rom

You Go ApS

Indehavere: Sofie & Flemming Andersen