December i Italien

 

Hvorfor Italien i december:

Det kræver måske ikke den store fantasi at forestille sig, at et citybreak i Italien i julemåneden kan være forbundet med store oplevelser. De fleste har vel også en forestilling om, at netop Italien, jul og familie er tre komponenter, der spiller rigtig godt sammen. Man kan da også være sikker på, at hvis man giver sig selv netop den mulighed for den oplevelse, vil man tilføre sin familie en ekstra dimension på julebarometeret. Man vil typisk opleve fine og klassisk pyntede gader og pladser, hvor der hverken er sparet på lys eller udsmykning. Samtidig vil man opleve butikker med et solidt udvalg af moderigtige og æstetiske kreationer og mærkevarer, som man i mange tilfælde ikke får mulighed for at se på vores egne breddegrader.

Hvor i Italien:

Lad det være helt klart: Man bør overveje en tur til en af Italiens større byer. Og man kan egentlig vælge og vrage mellem byerne – der er masser af muligheder for spændende og hyggelige oplevelser i både Rom, Lucca, Firenze, Milano og Verona. Sidstnævnte by byder på et stort, fast julemarked ved Palazzo del Capitano. Her finder man masser af hyggelige boder, der sælger alt, der har med julen at gøre.

Hvordan kommer man derned:

Mange vil nok vælge en weekend – måske en forlænget én af slagsen. Derfor vil det være oplagt at lade bilen stå i lufthavnen og sætte sig i en flyver. Det er bekvemt og lynhurtigt. Efter et par timer er man fremme og klar til at lade oplevelserne indtage én. Der vil være gode muligheder for at komme til både Rom og Milano, og herfra kan man temmelig ubesværet komme videre, hvis det er målet.

Hvad kan du opleve:

Helt overordnet kan man opleve et land, hvor traditioner og familie spiller en vigtig rolle. Man vil ligeledes opleve et land, der gør alt for at udvise Bella Figure – altså et land, der gør alt for at fremstå så etisk og æstetisk korrekt som muligt. Derfor gøres der rigtig meget ud af både den klassiske og den moderne forståelse af jul. I Verona sætter man en meget stor stjerne op ud for Arena, I Firenze er de klassiske og meget stilfulde bygninger tilføjet julens pynt. Jesusbarnet og Moder Maria spiller en stor rolle i udsmykningen. Man finder derfor opsætninger af krybber de fleste steder, ligesom der i kirkerne spilles krybbespil. Juletræet har ligesom i Skandinavien en central rolle – både i det offentlig rum og i det private.

Colosseum, Rom med imponerende juletræ

Julemanden indtager Piazza del Duomo, Firenze

Julestjerne v. Arena, Verona

Galleria Vittorio Emanuele II, Milano

You Go ApS

Indehavere: Sofie & Flemming Andersen

CVR-nr 33247133