Borgo Giusto, Lucca – en forladt bjergby i Toscana vækket til live

Toscana

[Ref nr. 550062]

Borgo Giusto, Lucca – en forladt bjergby i Toscana vækket til live

Lejligheder, 2 - 10 pers.

For 50 år siden forlod de sidste bønder den lille flække Borgo Giusto i kastanjeskovene nord for Lucca. Livet og arbejdet som vin- og olivenbønder blev for hårdt og man søgte mod Toscanas større byer. Borgo Giusto stod glemt og temmelig nedbrudt indtil en visionær familie i 1995 så mulighederne i den eksklusive placering. Arbejdet var hårdt og til tider opslidende, for der blev ikke indgået kompromiser i forhold til miljømæssige og samtidig komfortable løsninger. Og her står så Borgo Giusto - en unik feriebolig ved Lucca i Toscana.

Det er en meget speciel oplevelse at holde ferie i Borgo Giusto ved Lucca,  hvor hele landsbyen er ét stort lejlighedskompleks med ferieboliger i forskellig størrelse. Ret beset er Borgo Giusto blot en flække nord for Lucca, men det er dog en samling huse med smalle gyder og stræder belagt med brosten, stenhuse med bevoksninger af klatreroser, små forhaver med frugttræer samt torvet, hvor man oprindeligt bearbejde høsten. Rundt omkring i den labyrintiske by finder man bænke, hvor man i ro og mag kan nyde den betagende og storslåede natur. Borgo Giusto tæller i alt 22 ferieboliger i forskellig størrelse samt seks suiter. Lejligheder og suiter er ens indrettet - dog har suiter ikke køkken. Til gengæld er prisen inkl. morgenmad.

I den nederste del af Borgo Giusto finder man poolen. Og ikke en hvilken som helst pool. Den er kæmpestor og har forskellige områder; fra det lave til småbørn til et område med hydromassage. Det er ikke mange forundt at dase ved et pool-område der ligger så smukt nord for Lucca. Det kan der let gå en hel dag med. Og her er i virkeligheden ingen undskyldning for ikke at gøre det en gang imellem, for det store, rekreative område med de komfortable møbler og parasollerne giver virkelig mulighed for afslapning og livsnydelse. Der kan endvidere bestilles massage ved poolkanten, hvis man da ikke foretrækker at modtage denne ydelse i lejlighederne. Endelig er der pool-baren, der ligger i umiddelbar forlængelse af restauranten, som tilbyder både morgenmad, frokost og aftensmad. Alt sammen baseret på lokale produkter samt vin, olie og honning af egen produktion. Der arrangeres ridning samt hhv. mountain bike- og vandreture på stedet. Der er gratis WI-FI på torvet, ved pool-området samt i baren og restauranten. Efterhånden som teknologien udvikles vil Wi-Fi signalet nå længere ind i hver enkelt feriebolig i Borgo Giusto.

Alle ferieboliger i Borgo Giusto er holdt i den originale stil. Det har i visse tilfælde krævet, at husene ikke er pladsmæssigt optimalt udnyttet, men det har været af afgørende betydning, at gæsterne oplever de helt autentiske boliger. Alle ferieboliger er indrettet som så typisk i Toscana med tunge, mørke og rustikke møbler af landlig karakter. Til gengæld er der gjort alt for at moderne feriegæster kan opleve et ubesværet og bekvemt og rekreativt ophold. Husene er derfor opført med nyeste – og mest miljørigtige – faciliteter og installationer. Man vil som gæst møde fortidens stenvaske i køkkenet og nutidens LCD-TV i stuen. Et paradoks som på nærmest magisk vis er lykkes.

Under ophold på Borgo Giusto er det oplagt at besøge et par af områdets attraktioner. Ikke mindst Lucca, der ligger ca. 15 væk. Ifølge Deres udsendte er denne tur måske blandt de smukkeste man kan køre. Turen foregår i dalen mellem de kæmpestore og frodige bjerge, langs floden og over historiske broer inden man ankommer til den historiske bymur rundt om Lucca; byen der er et kapitel for sig.

Ud over Lucca er der fra Borgo Giusto kun kort afstand til Pisa samt til strandene ved Viareggio og Versilia. I det hele taget er området hvori Borgo Giusta et særdeles smukt og interessant område. Der er masser af kulturelle, gastronomiske og historiske seværdigheder. Her er et stort udvalg at byde på: blot et par minutter væk er middelalderlige landsbyer, talrige kirker, gamle broer, lokale museer (mange med gratis adgang), befæstninger, borge, arkæologiske udgravninger, villaer, historiske kurbade, parker, naturreservater, de berømte marmor stenbrud og imponerende huler. Regionen har meget at byde på for de der holder af natur, sport, god mad, og vin, kunst, arkitektur og antikviteter.

Bedømmelser
Praktiske oplysninger
Vælg bolig
Lavsæson 07.01.2018 - 31.03.2018
01.10.2018 - 29.10.2018
Mellemsæson 01.04.2018 - 31.05.2018
01.09.2018 - 30.09.2018
Højsæson 01.06.2018 - 31.08.2018 + jul /påske
5325 DKK 6925 DKK 8650 DKK
5725 DKK 7925 DKK 9950 DKK
6675 DKK 9375 DKK 12.300 DKK
6675 DKK 9375 DKK 12.300 DKK
7225 DKK 9400 DKK 12.800 DKK
14.275 DKK 18.575 DKK 24.675 DKK
Vælg ankomst og afrejsedato
Boligen kan bookes – skal dog endelig bekræftes af You Go
Boligen er ikke ledig i perioden

UDLEJES MIN. TRE NÆTTER

Priser anført pr. uge

Depositum: 150 EUR

Linned + håndklæder: 10 EUR/pers.

Poolhåndklæder: 2 EUR

Ekstra seng/sovesofa - anført som (+2): 50 EUR/uge/pers. Afregnes lokalt.

Barneseng: 30 EUR/uge

Tøjvask: 3,5 EUR/vask

Kæledyr: 25 EUR/uge

Lokal turistskat: 1-3 EUR/pers. o. 14 år/døgn

Suiter: udlejes min. 3 dage - forhør om pris hos You Go

You Go ApS

Indehavere: Sofie & Flemming Andersen