Toscolano Maderno – Gardasøens gamle papirhøjborg

De to sammenvoksede byer på Gardasøens vestbred, Toscolano og Maderno, er i dag i praksis én sammenhængende by. Byen er både moderne og historisk interessant. Historisk er byen et af de helt store områder i Europa for papir-industri. Denne papir-højborg går helt tilbage til middelalderen.

Faktisk var papirkvaliteten så høj, at de uskrevne ark var de foretrukne i mange af Europas kongehuse. Man ved også, at Martin Luthers bibelskabelon blev trykt på papir fra Toscolano Maderno. I dag er det muligt – hvis ikke nærmest et must – at tage en tur langs Valle delle Cartiere; dalen med papirfabrikkerne. Det er en eventyrlig smuk tur, hvor man efter at have besøgt museet, kan fortsætte sin tur ind i slugten og bade i den vilde og romantiske natur.

Toscolano Maderno byder i dag på smukke torve og nogle af de finest bevarede kirker i Norditalien. Specielt Sant’ Andrea – kirken i romansk stil fra det 12. århundrede er et besøg værd.
 
Den moderne gæst i Toscolano Maderno vil ligeledes nyde godt af de lange, brede sandstrande. Det er muligt at bo i et af de gamle, historiske huse, der ligger midt i byen og giver mulighed for at være en del af både de dagsbesøgendes leben, samt det mere lokale liv, der udspiller sig om aftenen.
 
I Toscolano Maderno vil man finde færgelejet , hvor fra man med båd – og på bare en halv time – kan blive sejlet til Torri del Benaco. Den tur sparer en meget lang tur rundt om søen, der ofte er tæt traffikeret.
 
Fra Toscolano Maderno kan man med en enkelt afstikker køre op til Gardasøens ældste golfbane, Bogliaco Golf. Her er det muligt at leje sig ind i på San Giorgio Resort, der ligger præcis på den anden side af vejen og har fra haven med den dejlige pool et eksklusivt vue over både Gardasøen og golfbanen ved Toscolano Maderno – Gardasøens gamle papirhøjborg.
 

You Go ApS

Indehavere: Sofie & Flemming Andersen

CVR-nr 33247133