Torri del Benaco – historisk by ved Gardasøen

Med bare 38 kilometer fra Verona, ligger den historiske by, Torri del Benaco, med tæerne i vand i den sydlige del af Gardasøen. Og Verona er da også den by, man får i tankerne, når man ser det gamle fæstningsværk, Palazzo del Consiglio della Gardesana, der troner midt i byen.

Det majestætiske fæstningsværk troner frem midt i byen – ved vandkanten - og de pilespidsformede skydeskår lader ikke nogen i tvivl om, at dette engang var under endog stærk tilknytning til Verona. I dag er borgområdet en del af byens vartegn, selv om der i virkeligheden er mange andre interessante ting at hente i byen.
 
Der hersker en cozy tone i Torri del Benaco, hvor man dagligt ser lokal stå ved vandkanten på begge sider af den hyggelige havn, og kaster fiskesnører ud i vandet. Få skridt fra vandkanten finder man byens centrum, hvor der stort set altid dufter af friskbrygget kaffe. Her, midt i det hele, er mødestedet for de lokale indbyggere og de mange tilrejsende gæster, der år efter år vender tilbage – netop derfor!
 
Torri del Benaco lægger havn til Gardasøens eneste bilfærge, nemlig den der forbinder denne østlige bred med vestbreddens Toscolano Maderno. Færgen er meget populær fordi den sparer meget lang tids kørsel på den ofte tæt trafikerede hovedvej, der løber rundt om Gardasøen. Der sejles adskillige ture dagligt mellem Torri del Benaco og Toscolano Maderno.
 
Torri del Benaco er desuden et fint udgangspunkt for de, der vil udfordre læg- og lårmuskler, for et par kilometer oppe i bjergene, vil man finde et af Gardasøens helt fantastiske udsigtspunkter,den lille flække Albisano, hvorfra der kun er ét vokalt udbrud: wow!
 
Har man mere brug for en mindre villa, er der – ligeledes løftet elegant op i udsigtsbjergene – en mindre feriebolig, Villa Patrizia, der både byder på enestående udsigt, helt private omgivelser, og samtidig meget let adgang til byens og strandens liv.
 

You Go ApS

Indehavere: Sofie & Flemming Andersen

CVR-nr 33247133