Hvidløgscrostini med kyllingelever

Af Lene og Jesper Rosenqvist, Vinoble, Vejle 

Lene og Jesper er vinspecialister og desuden flittige brugere af vores ferieboliger i Italien. Således er det ikke fjernt for de to livsnydere at anbefale, at spise netop denne ret til en solnedgang på deres yndlingsdestination i Toscana: Pian della Casa

Det skal du bruge:
 
50 g smør
1 lille finthakket løg
2 finthakkede fed hvidløg
300 g kyllingelever
2-3 ansjosfileter
1 spsk. fløde
3-4 spsk. marsala
1/2 tsk. mild paprika
1 flutes skaret i 1 cm tykkelse
Olivenolie til stegning
2-3 ekstra fed hvidløg
Salt & peber
Et bundt bredbladet persille
 
Smelt smørret i en stegepande uden det tager farve og lad det bruse af. Svits løg og hvidløg til løget er blødt men ikke har taget særlig farve. Kom kyllingeleverne på panden og steg dem i ca. 10 min til de er gyldne og netop gennemstegte. Smid ansjosfileterne i.
 
Find blenderen eller foodprocessoren frem og kom blandingen deri. Mix det sammen til en jævn masse. Tilsæt fløde og marsala til konsistensen bliver smørbar. Smag til med salt, peber og paprika.
 
Stil kyllingeleveren på køl i en time (du kan med fordel lave den dagen før).
 
Steg brødet i olivenolien på en pande, til det er let gyldent på begge sider. Lad dem svede af på fedtsugende papir imedens du gnider dem med hvidløgsfeddene.
 
Smør kyllingeleveren på brødet med rund hånd. Pynt med paprika og hakket persille.
 
Vi anbefaler at nyde en lækker Pinot Grigio eller en hvid Greco di Tufo fra Campanien til.

You Go ApS

Indehavere: Sofie & Flemming Andersen