Selv om der er helt stille på grunden ved pool-villaen i det nordlige Abruzzo - nærmest på grænsen til regionen Le March med de berømte strandbyer - er der alligevel ikke mere end syv km. til hav og strand. Den nære beliggenhed til havet giver noget helt særligt til dyrkning af ex. vin i området, men det giver også - set med gæstens øjne - en mulighed for at opleve et område, hvor man stort set er alene skandinav. Endnu!
Adriaterhavet og de populære strande
Den korte afstand til Adriaterhavet og stranden er i sig selv værd at hæfte sig ved. Men bare 15 km. fra pool-villaen - på den anden side af grænsen mellem Abruzzo og Le Marche, finder man en af de mest berømte strande langs Italiens østkyst: San Benedetto del Tronto; byen med de 8000 (!) palmer langs stranden, Lungomare. Dette er en af italienernes foretrukne feriebyer. Og her er da også alt. Kommer man om sommeren vil man opleve en strand, der er fyldt med mennesker. Men ikke overfyld – her er masser af plads. Stranden er bred – og 8 kilometer lang. Nabobyen, det lille fiskerleje, Grottamare og strandbyen San Benedetto del Tronto er to selvstændige byer, men strandene og livet dér er i praksis vokset sammen.
Saltvandspool, stor have og lækker grill
Der er masser af plads - både ude og inde. Selve grunden er ikke mindre end 8000 kvm! I den indhegnede have tilhørende pool-villaen i det nordlige Abruzzo, finder man ikke mindste den lækre saltvandspool, der med sine 5 x 15 meters længde og 1 - 1,8 meters dybde, giver masser af muligheder for nedkøling, motion og leg. I poolen er der desuden hot tub til otte personer, så velvære og massage er der også tænkt på. Der er ved poolen installeret stereoanlæg, så der vil endda være mulighed for vaskeægte pool-party; der er nemlig ingen naboer. Der er forskellige lækre og skyggefulde muligheder på grunden - ex. den overdækkede terrasse med spisebod- og stole. Desuden kan man som gæst nyde godt af den træfyrede ovn og sten-grillen.
500 kvm i to plan
Det er ikke helt forkert at påstå, der er masser af plads, for pool-villaen er i sig selv 500 kvm. fordelt på to plan. Nederst er boligen indrettet med stor opholdsstue med åben pejs og spiseafdeling. Desuden er der et veludstyret køkken med ovn, fryser, opvaskemaskine, espressomaskine og mikrobølgeovn. Endelig er der på nederste etage badeværelse med bruseniche. Øverste etage, som både kan tilgås udefra og indefra, er indrettet med endnu et køkken, ligesom mange andre, store landvillaer i Italien, hvor der oprindeligt boede to familier. Desuden er der her endnu en opholdsstue - også med åben pejs samt hems med lounge. Videre er etagen indrettet med to dobbelte soveværelser med en-suite badeværelser, endnu et soveværelse med dobbeltseng, badeværelse med bruseniche. Endelig er der endnu et soveværelse med dobbeltseng samt en dobbelt sovesofa på hemsen. De sidste to soveværelser har begge udgang til meget stor terrasse med panoramisk udsigt over området i det nordlige Abruzzo.
Italiens bedst bevarede hemmelighed - frisk fisk og proteinrige retter
Selv om mange skandinaver er velbefarne i Italien, er regionerne Le Marche og Abruzzo stadig for mange et uberørt område. Nogle vil vide, at man her fra finder mange særdeles gode vine. Det ligger vel også i luften, at med så kort afstand til havet og med en ekstrem lang kystlinje, må det være muligt at opdrive gode havfrugter. Det er i højeste grad også muligt. Ikke mindst kan det anbefales at kaste sig over fiskesuppen Brodeto. Suppen, der i virkeligheden mere er en stuvning, varierer meget afhængig af, hvor på kysten den serveres. Der kan endda inden for få kilometers afstand være væsentlige forskelle i ingredienser og karakter. Brodeto’en er bare en brøkdel af hvad man kan svælge sig i af fisk, der netop er halet op af Adriaterhavet.
I baglandet er det en mere robust og landlig menu, der serveres. Her er det især gris, kanin og gås, der udgør de proteinholdige menuer. Det serveres blandt andet som velhængte skinker og pølser i selskab med trøfler, kastanjer, bønner, oste og solide pastaretter. Ikke at forglemme regionens specialitet: oliva all ascolana; farserede kæmpeoliven – panerede og friterede. Området er kendt for netop disse store oliven, der har været spist med største velbehag lige siden det var romere, der havde badebukserne på. Kommer man på det rigtige tidspunkt af året, kan man være heldig, at der i tallerkenen sniger sig en farseret trøffel med. Området er aldeles anbefalelsesværdig - ikke mindst hvis man vil se det Italien, som italienerne selv søger!