Toscana

By-lejlighed, 2 pers.

[Ref nr. 532116]

Feriebolig i Siena: palio-jockeyens lejlighed i det historiske Toscana

I ferieboligen i Siena, Toscana – lige på den anden side af middelalder-byporten - er store dele af den toscanske kunst og kultur repræsenteret i form af bøger, malerier og andre genstande, der fortæller en historie. Ikke mindst historien om det berømte hestevæddeløb, palio, der oprindelig var en religiøs handling og dyst mellem byens contrader – de 17 selvstændige områder i byen. For ejeren, der selv bor på første etage, er datter af en meget berømt palio-jockey. Og hun kan åbne nogle døre, kun få andre kan.

At være inde i denne feriebolig i Siena i Toscana og sidde i den frodige, lukkede gårdhave er som at bo i to vidt forskellige lejemål på én gang. Ude er der lys, højde og vidde, hvor man inde i lejligheden bevæger sig i en museums-lignende, tungt møbleret og lavloftet stue. Men tungt og lavloftet på en yderst charmerende måde, forstås. Her emmer hele lejligheden nemlig af opsparet kultur i den, for to personer, meget store lejlighed. Stuen – eller rettere stuerne, for der er tale om flere - kun åbent adskilt af murede buegange, er lavloftet med murede hvælvinger. Der er både komfortable møbler, satellit-tv, bog- og antiksamlinger samt spiseafdeling med plads til ikke bare lejlighedens lejere men også eventuelle gæster.

Fra stuen fører en muret trappe ned til soveværelset med queensize-seng (to enkeltsenge på anmodning) og en-suite badeværelse. I stuens anden ende er et smalt, men meget velforsynet køkken der blandt andet indeholder 5-rings gaskomfur, opvaskemaskine, ovn samt køleskab med frys. Desuden er der også i den del af lejligheden toilet. Det samlede areal af lejligheden er 135 kvm. Der er trådløst internet i hele huset.

Gårdhaven der er en del af ferieboligen i Siena, er endnu et kapitel for sig. Adskilt fra vejen af en stor jernlåge ligger en grøn oase i midtbyen. Her er der masser af plads, kroge, planter foruden privat parkering, vaskerum samt en muret grill. Der er her, i det møblerede frirum, en helt unik storby-stemning med afslapning, grill-dufte og kirkeklokker der bimler som underlægning til menneskestemmer. Kun fem minutters gang væk ligger Piazza del Campo, byens absolutte centrum og Il Duomo, den majestætiske domkirke bygget af zebrastribet marmor.

Som gæst i denne feriebolig i Siena, Toscana, har man via værten, mulighed for at få en helt enestående indføring og smagsoplevelse i forbindelse med middagen der afholdes aftenen før palioen. I denne middag deltager præsidenten for denne Contrada dell’Oca, hestens jockey samt andre af contradaens betydningsfulde medlemmer. Der foregår her et helt uniks spil, hvor formålet med middagen er at indsamle penge til jockeyen, der videre skal forsøge at købe sig til en hjælpende hånd fra de andre contraders jockeyer. Man er vel i Italien. Palioen afholdes to gange årligt, nemlig 2. juli og 16. august.

Praktiske oplysninger

Indkøb - Afstand 100 m

Restaurant - Afstand 100 m

Lufthavn Firenze, 80 km

Nærmeste større by Siena

Golf - Afstand 18 km

Kæledyr er ikke tilladt

Trådløs internet

Vaskemaskine

Opvaskemaskine

TV

Grill

Turistskat pålægges

Spørgsmål?
Ring til os på +45 2032 0313
eller skriv info@you-go.dk

FLEKSIBLE ANKOMSTDAGE - min. 3 nætter

Pris er pr. uge

Depositum: 200 EUR

Slutrengøring: 20 EUR/pers.

Ekstra seng: 10 EUR/døgn

Barneseng: 20 EUR/uge

Varme: 1,20 EUR/cm3

Vælg bolig
Lavsæson Mellemsæson Højsæson
6500 DKK 6500 DKK 6500 DKK
Vælg ankomst og afrejsedato
Boligen kan bookes – skal dog endelig bekræftes af You Go
Boligen er ikke ledig i perioden
Sådan bestiller du

You Go ApS

Indehavere: Sofie & Flemming Andersen

CVR-nr 33247133